Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

Üzenőfal
Ennek használatához be kell jelentkezned!

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


Google PageRank

Időjárás
Felhőkép Felhőtérkép Magyarországról

Hőtérkép Hőtérkép Magyarországról

Forrás: időkép.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
2006.03.09. H_eltakar_t_s a v_rban, v_ruton 033.jpg
DSCF2108.JPG
DSCF3133.JPG
DSCF1851.JPG

Fontos információk
A vár nyitva tartása: mindennap, 9 és 18 óra között.
Belépõk: Diák, nyugdíjas 500 ft, Felnõtt 700 ft.
Regéc Várában várbüfé és ajándékbolt üzemel.
Infóvonal: +36-20-231-9562 és tel/fax: 46/387-533 e-mail: info@regec.huA vár megközelítése Regécrõl két útvonalon lehetséges:
  • a község alsó részén, gyalogtúra útvonalon, aminek hossza 2400 méter
  • illetve gépkocsival is megközelíthetõ, Regéc Háromhuta irányába esõ végén, melynek hossza 2500 méter.

Mind két útvonalat információs táblák jelzik a településen.


/ Kattints a térképre, ha nagyban szeretnéd megtekinteni. /

Regéc térképe
Beküldte bakos Beküldve 2016.05.24. 7:39:04 (24 olvas)

Lezárult Regéc Várában az elmúlt háromszáz év legnagyobb fejlesztése. A pojektzáró eseményre 2016. május 28-án kerül sor, ahol Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár adja át az elkészült fejlesztést. „A Regéci Vár, ahol II. Rákóczi Ferenc fejedelem a gyermekkorát töltötte” című projekt két helyszínen valósult meg, Regéc Várában, ahol újjáépült a négyszintes Öregtorony, aminek környezete is jelentősen megújult. Új látogatófogadó épület készült és a várárok területén kialakításra került a rendezvénytér. Minden eddigitől eltérő, teljesen új élmények várják már a vár látogatóit, hiszen a nagyszabású fejlesztés nem csupán épített különlegességeket hozott létre, azzal együtt, hogy már önmagában ennek is rendkívüli a hatása. Számos élményelem került az Öregtorony termeibe, amelyek között ép úgy megtalálhatóak a vár 1999-től folyó régészeti ásatásain előkerült leletek egyes darabjai, mint ahogyan a legmodernebb interaktív multimédiás eszközök nyújtotta tartalmak. A torony további kimagasló különlegessége az a legfelső szintről elérhető kerengő, melyben sétálva teljesen körbejárható az egyedi panorámát nyújtó épület. Ilyet egyetlen más várban sem tapasztal a látogató, az élmény garantáltan magával ragad mindenkit. Másik helyszín a községben létrehozott Látogatóközpont, ahol állandó kiállítás tárja a látogató elé a Rákóczi család, II. Rákóczi Ferenc életének számos jelentősebb epizódját.

Bővebben... | 2543 byte -nál több | Hozzászólsz?

Beküldte bakos Beküldve 2016.05.20. 18:29:33 (19 olvas)
Jelentős eszközzel bővült a napokban Regéc község gépparkja, eszközállománya. Hosszabb ideje dolgozott már azon a település vezetése, hogy új erőgépet szerezzen be a község különböző, mindennapi és nem mindennapi feladatainak kiszolgálására. A napokban üzembe helyezett Case márkájú traktor az általános kommunális feladatok mellett főként a két kiemelt terület, Regéc Várának üzemeltetésében és a szarvasmarha tartási programban fejti ki erejét, képességét. Ezzel az eszközbeszerzéssel egy olyan géppark összeállítása válik elérhetővé, ami jelentősen elősegíti a település hatékonyabb gazdasági, gazdálkodási törekvéseinek végzését. Különösképpen úgy, hogy további eszközök érkeznek még Regécre az elkövetkezendő hetekben, melyek alkalmazása nagymértékben segíti a közfoglalkoztatási program sikerességét is. Regéc községnek az általános, mindennapi településüzemeltetés mellett kimagasló vállalása az állattartási program, melyben ridegtartású húsmarhák tenyésztésébe fogott a község önkormányzata még 2012-ben. Hatékony állattartás, hatékony eszközökkel végezhető eredményesen, így e területen is igen jó szolgálatot tesz majd az erőgép. Regéc Várának üzemeltetése a község kiemelt programja, ahol szintén nagyon fontos a jól hasznosítható eszközök alkalmazása, melyek bővítése, fejlesztése miközben hatékonyabb üzemeltetést eredményeznek, aközben a járulékos költségek megtakarítását is elősegítik.


Beküldte bakos Beküldve 2016.05.13. 20:50:54 (32 olvas)

Regéc Várának szinte minden területe látogatható immár azt követően, hogy május 7-én megnyitásra került az elmúlt bő egy év során teljes mértékben újjá épített Öregtorony. A fejlesztéssel érintett területek egy jelentős része már korábban is elérhető volt a látogatók számára, de maga a négyszintes monumentális épület emeletei csak a közelmúltban váltak látogathatóvá. Minden eddigitől eltérő, teljesen új élmények várják már Regéc Várának látogatói, hiszen a nagyszabású fejlesztés nem csupán épített különlegességeket hozott létre, azzal együtt, hogy már önmagában ennek is rendkívüli a hatása. Számos élményelem került az Öregtorony termeibe, amelyek között ép úgy megtalálhatóak a vár 1999-től folyó régészeti ásatásain előkerült leletek egyes darabjai, mint ahogyan a legmodernebb interaktív multimédiás eszközök nyújtotta tartalmak. A torony további kimagasló különlegessége az a legfelső szintről elérhető kerengő, melyben sétálva teljesen körbejárható az egyedi panorámát nyújtó épület. Ilyet egyetlen más várban sem tapasztal a látogató, az élmény garantáltan magával ragad mindenkit. Mindennapos nyitva tartással eredetit és ugyanakkor különlegeset nyújt a látogatóknak Regéc Vára, ahol az év során újabb és újabb érdekességekkel találkoznak a látogatók.


Beküldte bakos Beküldve 2016.04.25. 7:55:35 (282 olvas)

2016. május 7-én kinyitja kapuit Regéc Várának Öregtornya. Regéc Község Önkormányzata az elmúlt bő egy év alatt hajtotta végre azt a turisztikai attrakciónövelő fejlesztést, aminek eredménye képen újjáépülhetett Regéc Várának legősibb építménye, az Öregtorony. „A Regéci vár, ahol II. Rákóczi Ferenc Fejedelem a gyermekkorát töltötte” című beruházás az „Új Széchenyi Terv, Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával valósulhatott meg két helyszínnel, több célterülettel. Kiállításokat, 3D vetítőt, pedagógiai foglalkoztatót, kávézót tartalmazó Látogatóközpont épült a településen, míg a várban az újjáépített, több mint háromszáz éve rommá tett torony és környezete is megújult, jól bejárhatóvá és értelmezhetővé vált. Új, igényes és komfortos fogadó épület várja a látogatókat a vár bejáratánál, rendezvénytér kialakítása történt meg a vár keleti oldalán elhelyezkedő várárokban. Az új fejlesztésű területeket fokozatosan birtokba vették a tavasz folyamán a várba látogatók, de a monumentális Öregtorony emeleti szintjei nem voltak elérhetőek még a nagyközönség számára. Regéc Község Önkormányzata mielőbb szeretné megnyitni a látogatók előtt, eredetileg az Aba-nemzettség tagjai által az 1200-as évek végén építtetett robusztus építményt, így az egyébként is 2016. május 7-én Regécre tervezett, Abaúj-Abaújban EGTC fejlesztési partnerség és a település közös rendezvénye apropóján ekkor kinyílnak az Öregtorony kapui a nagyközönség előtt. A rendezvény nap délelőttje szakmai előadásokkal, konferenciával telik a Látogatóközpontban, majd délután 14 órától Ünnepélyes Kapunyitás Regéc Várában, az Öregtorony bemutatása. Ezt követően a várárokbéli rendezvénytéren első alkalommal kulturális és hagyományőrző programok szórakoztatják nem mindennapi környezetben a kicsiket-nagyokat, minden érdeklődőt.

Bővebben... | 2115 byte -nál több | Hozzászólsz?

Beküldte bakos Beküldve 2016.04.9. 18:18:23 (159 olvas)


Új kapu épül Regéc Várában. A Felső vár területén épülő kapu gótikus kőkeretét Kovács István kőfaragó mester készítette a 2015. év folyamán zajló beruházás kivitelezője megbízásával a helyszínen korábban végzett régészeti kutatás során előkerült eredeti kőfaragványok alapján. Az igazán meghatározó, különleges megjelenésű, jelentős méretű kőkeret beépítését a vár tervezője, Kosdi Attila vezényelte és végezte a helyszínen a kőfaragó mesterrel, illetve baráti csapattal közösen. A munka kivitelezésében most is, mint ahogyan az elmúlt 18 évben minden a várral kapcsolatos feladatban aktívan részt vettek az önkormányzat dolgozói. A Felsővár déli bejáratánál megépített gótikus kapu keret korábbi régészeti kutatás során előkerült maradványai kiállításba kerülnek, ami hamarosan megtekinthetővé válik az elmúlt évben újjáépített Öregtorony földszintjén. Újabb kiemelkedő értékkel gazdagodott Regéc Vára.


Beküldte bakos Beküldve 2016.04.5. 17:40:02 (76 olvas)

Építész tanulmányút helyszíne volt április 2-án és 3-án Regéc, Regéc Vára. A mintegy hatvan fő építész, művészettörténész és a műemléki felújításban, helyreállításban jártas szakemberre rendkívül pozitív hatást gyakorolt mindaz, amit Regécen és a várban láttak. Az elmúlt évben végrehajtott nagyszabású fejlesztés mindkét területét megtekintették a résztvevők, így közvetlen képet kaphattak arról, hogy miként sikerült megvalósítani a fejlesztésre vonatkozó terveket, ugyanakkor a jövő konkrét fejlesztési elképzeléseiről is kaptak némi tájékoztatást. A vár alapos megtekintése után a Látogatóközpontban szakmai előadások részesei voltak a Regécre látogató szakemberek, akik elismerően nyilatkoztak a megtapasztaltakról oly módon, hogy további szakmabeliek érdeklődését is felkeltették Regéc iránt.


Beküldte bakos Beküldve 2016.03.25. 18:43:00 (131 olvas)

Regéc Vára folyamatos nyitva tartásra kapcsol a Húsvéti ünnepektől, így már mindennap látogatható a fokozatosan megújuló műemlék. Az elmúlt évben nagyszabású fejlesztés zajlott a vár északi területén, aminek következtében új, eddig nem tapasztalt élmények várják a látogatókat Regécen. Vannak olyan megújult területei a várnak, amelyek már jelenleg is elérhetőek a látogatók számára, ugyanakkor a következő hetekben további újdonságok, élményt nyújtó fejlesztések zárulnak le, melyek következtében újabb és újabb látványosságok, érdekességek várják a várba látogatókat. A vár fejlesztésének úgynevezett első üteme alig fejeződött be, máris készen van a II. ütem fejlesztési koncepciója, tervdokumentációja rövid időn belül elkészülhet. A további, átgondolt és megalapozott műemléki fejlesztés II. ütemének fő területe az a Keleti Palota lesz, ami egykoron II. Rákóczi Ferenc gyermekkori lakhelyéül is szolgált.


Beküldte bakos Beküldve 2016.03.25. 7:24:27 (81 olvas)

Húsvéti bálba invitálja a szórakozni vágyókat Regéc Község Önkormányzata. Sokadik alkalommal kerül már megrendezésre Húsvét vasárnapján a batyusbál jellegű mulatság a böjti időszak lezárásaként. A bállal magunk mögött hagyjuk végkép a téli időszakot, bár láttunk már Regécen Húsvétkor is havat. Ha ez ezen a Húsvéti ünnepen is így lesz, akkor bizony hóból készül a húsvéti tojás. A rendezvény idén is a Községházán kerül megrendezésre 2016. március 27. –én, vasárnap 20 órakor. Regéciek, Regéchez kötődők, barátaink bálra fel!


Beküldte bakos Beküldve 2016.03.16. 18:26:27 (93 olvas)


Második alkalommal kerül megrendezésre II. Rákóczi Ferenc Nagyságos Fejedelem születésnapja alkalmából a Rákóczi Emléknap. Bár a Fejedelem március 27.-én született, de idén ebben az időszakban van a Húsvét, ezért március 19.-én kerül sor a két baráti település, Regéc és Háromhuta közös szervezésében megvalósuló emléknapra. Ezúttal is mindkét településen lesznek programelemei az ünnepi megemlékezéseknek, ami Háromhután kezdődik 12 órakor kulturális és történelmi programelemekkel, majd Regéc Várában folytatódik 13 óra 30 perckor emléktábla avatással, kulturális és történelmi előadásokkal, közös vendéglátással a község Látogatóközpontjában. A szervező önkormányzatok minden megemlékező érdeklődőt várnak szeretettel a rendezvényre.


Beküldte bakos Beküldve 2016.03.15. 7:46:21 (115 olvas)


Igencsak hasonló időjárással virradt meg Nemzeti Ünnepünk Regécen, mint három évvel ezelőtt. Idén is hó esett hirtelen március 15. reggelre, és esik jelenleg is. Az elmúlt napok tavaszias hangulata után meglehetősen éles váltás ez az időjárásban. Mint ahogy az ország egész területén, Regécen is kimagasló eső esett az elmúlt hetekben, de a mögöttünk lévő néhány nap kellemes időjárása már biztató volt, most hirtelen ismét tél lett. Az előrejelzések nem ígérnek ugyan elhúzódó télies időt, de ez a kis évszakváltás is kellemetlenül érinti az embert, különösképpen úgy, hogy vélhetően a havat felváltja az eső, az a drága eső. Mindezekkel együtt, vélhetően ezen a Nemzeti Ünnepen senkinek sem kell átülnie mások kocsijába.


(1) 2 3 4 ... 53 »