Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
erdelyben 2010 (41).JPG
IMG_0245.JPG
DSCF1738.JPG
DSCF1818.JPGA Regéci Vár hírei : A második nap
Beküldte bakos Beküldve 2009.07.23. 6:49:34 (618 olvas)
A Regéci Vár hírei

Folytatódik a regéci vár régészeti kutatása. A „Felsővárban” nyitott kutatóárokban még mindig nem került elő a várfal – a remény fogy, de még mindig nem halt meg! Folytatjuk.
A „Középső vár” konyhájában nyitott kutatóárokban előrehaladtunk, de még csak most értük el a régészetileg értéklehető rétegek tetejét. Holnap már többet fogunk tudni. A nyugati szárny előtti gödör feltárása is folytatódott, innen - irgalmatlanul sok kő mellett - csak néhány kályhacsempe, egy bokály és egy apró reneszánsz kőfaragvány került elő. Mindamellett a gödör körvonalai kezdenek kirajzolódni. Hogy mindez mi volt – remélem, hamarosan megtudjuk.
Nyitottunk egy új árkot is abban a szobában, ahol tavaly a csontvázak előkerültek. Hátha – remélem, nem – további csontvázak is előkerülnek. Itt még nincs eredmény.
Az udvaron tovább haladtunk dél felé. Annyi kiderült, hogy a tavaly oly sok bonyodalmat okozó homokréteg a keleti szárny déli vége előtt, semmiképpen sem lehet természetes. Talán építeni akartak valamit, közvetlenül a vár pusztulása előtt (ehhez kellett volna a homok), de végül arra már nem került sor, a homok viszont ottmaradt.
Remélem, holnap izgalmasabb eseményekről tudósíthatom a Kedves Olvasót!

Simon Zoltán

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!