Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
feltaras 10 (6).JPG
kirandulas_2007_17.jpg
IMG_20150627_082332.jpg
DSCF7395.JPGA Regéci Vár hírei : A harmadik nap krónikája.
Beküldte bakos Beküldve 2009.07.23. 6:51:09 (619 olvas)
A Regéci Vár hírei

Gyászos egy nap volt a mai, jóformán semmit sem találtunk. A „Felsővári” árokban – annak ellenére, hogy vagy másfél métert mélyítettünk – nem találtuk meg a nyugati várfalat, az alighanem végképp kidőlt. Az árokban a pusztulás után lecsúszott talajrétegből csak némi kevert leletanyagot gyűjthettünk. A reményt mégsem adnánk fel teljesen, az árok alján lévő köves, habarcsos felület talán mégis a nyugati fal része lehetett. Biztosat akkor mondhatnánk, ha a kutatóárok bővítésére lehetőségünk lenne.
A „Középső várban” valamivel több szerencsénk volt – viszonylag. A konyhai árokban előkerült a teljesen lepusztult nyugati várfal belső síkja, más azonban még nem. Itt is nagyon kevés lelet volt. A csontvázas szobában nyitott árkunkban rétegenként haladunk lefelé, itt sincs sok eredmény – egyelőre. Az valószínű, hogy újabb holttestek nem fognak előkerülni.
A nyugati szárny előtti gödröt átvágó árkunkból nem került elő semmi, csak kő. (Kőbánya-alsó). Őszintén sajnálom azokat az egyetemistákat, akik, balsorsuk miatt, éppen ezt a területet fogták ki. De kétségen kívül hősiesen harcolnak.
Az udvaron ugyan tovább haladtunk dél felé, de ebben sem volt sok köszönet. Most már egészen biztos, hogy a homokréteg nem természetes, hiszen alatta omladék van. Ebből újkori kerámia és egy ablakkeret egy része került elő.

Simon Zoltán – Giber Mihály

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!