Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF1135.JPG
IMG_0539.JPG
bastyaavato0308_5.jpg
2006.07.22. Kirándulás 024.jpgA Regéci Vár hírei : A negyedik nap krónikája.
Beküldte bakos Beküldve 2009.07.23. 21:00:38 (683 olvas)
A Regéci Vár hírei

Mai nap folyamán befejeztük a Felsővárban nyitott árok kutatását, amiben a nyugati várfalat kerestük. Rajzolás és fotózás után visszatemettük az árkot. Az viszont sajnos még mindig bizonytalan, hogy a keresett várfal pontosan hol húzódott.
A Középső várban a csontvázas szobában végighúzódó kutatóárokban csaknem mindenütt elértük a sziklafelszínt. Újabb holttest valóban nem került elő.A Középső vár déli részén tovább haladtunk az omladék bontásával, amiről megfigyeltük, hogy a köves réteg nyugat felől lejt kelet felé. A helyszín méltán megkaphatná a Kőbánya-felső elnevezést is. Ami említésre méltó, hogy faragott kövek is előkerültek, köztük egy reneszánsz ablakkeret töredéke is. A várva várt újabb, az udvart dél felől határoló épület egyelőre nem mutatkozik, pedig nagyon várjuk felbukkanását.
A konyhában lassan ugyan, de tovább haladtunk, bár a tegnapihoz képest sok újdonság nincs. A nyugati várfal viszont szépen látszik az árok teljes hosszában.
A leletanyag az előző napinak megfelelően elég szerény volt.
Az építészek ma is derekasan kivették a részüket a vár kutatásából, a várról készült korábbi felmérések kiegészítésével tettek hasznos szolgálatot.
Az egész társaság dicséretre méltó helytállásról tett tanúbizonyságot ezen a mai kutya meleg napon.

Giber Mihály

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!