Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF4023.JPG
rakocziemlektura_junius_06.jpg
DSCF4190.JPG
DSCF4084.JPGA Regéci Vár hírei : A hetedik nap eseményei
Beküldte bakos Beküldve 2009.07.29. 21:13:07 (705 olvas)
A Regéci Vár hírei

Szédületes tempóban haladunk előre a Középső vár udvarának déli részén az omladék bontásával. Leletanyag is elég szép számmal került elő, de ami kiemelendő, hogy sok reneszánsz faragvány is napvilágra került. A rendkívüli tempó Bahamának, ill. a ráckevei diákoknak és tanáraiknak köszönhető.

Zsuga Zsolt és csapata tovább folytatta hősies küzdelmét a Középső vár két nagy gödrének omladékával. Elég szerencsétlen módon az előkerült leletanyag nagysága nincs arányban a megmozgatott kövek mennyiségével.
A budapesti és a szegedi egyetemisták is folytatták munkájukat a számukra kiosztott két kutatóárokban.
A konyha területén nyitott árokban újból előkerült a már a 2006-os ásatások során megismert, a nyugati falhoz csatlakozó falmaradvány, melyről kiderült, hogy a nyugati várfal belső oldalán egykor állt támpillér volt. Az árokban mintaszerűen követhető a konyha területén a rétegviszonyok változása és ezen keresztül az egyes építési periódusok.
Az udvarban a Tömlöc (?) mellett nyitott árkunkban megtaláltuk egy korábbi épület falának rövid szakaszát is, ill. előkerült a Tömlöc (?) boltozatának tetejének egy kis része és a mellette lévő omladékos betöltés.
A két kutatóárok azt igazolja, hogy a vár 17. század előtti építéstörténetével kapcsolatban még számos részlet vár felfedezésre.

Giber Mihály

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!