Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
feltaras (58).JPG
pa230061.jpg
IMG_0105.JPG
DSCF6050.JPGHírek a faluról : Testvértelepülés érkezik Regécre
Beküldte bakos Beküldve 2009.10.7. 20:50:37 (727 olvas)


Az előttünk álló hétvégén látja vendégül Regéc község testvértelepülésének, Gyömrő városának küldöttségét. II. Rákóczi Ferenc Regéc számára kimagasló történelmi személyiség, hiszen Regéc Vára és az egykoron hozzá tartozó nagy kiterjedésű uradalom több mint fél évszázadon a Rákócziak birtokában volt. A későbbi vezérlő fejedelem gyermekéveinek első felét Regécen élte. Gyömrő város szintén erősen kötődik a fejedelemhez, aki a város melletti Mánya-réten mondta el seregének a híres, teljes egészében fennmaradt lelkesítő beszédét. A közös kötődés indította el úgy két évvel ezelőtt Gyömrőn azt az elképzelést, melynek eredményképpen 2009. július 4-én ünnepélyes keretek között aláírta a két település polgármestere a Testvér települési Megállapodást. Akkor Gyömrő város látta vendégül Regéc község küldöttségét, most ezt a vendéglátást viszonozza Regéc. A kétnapos látogatás alatt megismerkednek Gyömrő város vezetői Regéc községgel, az itt élő emberekkel és a környékkel.


Már a Fotóalbumban az esemény képei.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!