Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF3415.JPG
DSCF1738.JPG
DSCF5292.JPG
DSCF6264.JPGHírek a faluról : Tűzifa osztás Regécen
Beküldte bakos Beküldve 2012.02.8. 20:03:19 (980 olvas)

Regécen csaknem száz százalékban fával fűtenek a lakásokban, hiszen sosem volt mérhető igény a vezetékes gáz bevezetésére. Ez leginkább abból az egyszerű tényből adódik, hogy szinte minden regéci rendelkezik kisebb-nagyobb erdőtulajdonnal, erdőbirtokossági résztulajdonnal. Napjainkban viszont sokaknak mégsem olyan könnyű a téli tüzelő beszerzése, hiszen a saját tulajdonú erdőben végzett fakivágáshoz szükséges engedély beszerzése nagyon bonyolult és igen költséges. A helyi erdőbirtokosságok már csak viszonylag kis tételű tűzifát tudnak biztosítani tagjaiknak, az erdőgazdaság által értékesített tüzelő viszont nagyon drága. Mindezek inspirálták a község polgármesterét, Kormos Istvánt, hogy pályázzon arra az állami forrásra, aminek segítségével ötven köbméter tűzifa beszerzésére nyílott lehetősége a községnek. Az Északerdő Zrt. -től vásárolt tűzifát saját készletéből igyekezett kiegészíteni az Önkormányzat azért, hogy a Képviselő-testület által meghatározott rászorultsági kategóriába tartozó személyek mindegyike egész köbméternyi tűzifához juthasson. A rendelkezésre álló tűzifa fele már kiosztásra került, a fennmaradó rész annak megfelelően jut el az érintettekhez, ahogy azt az Északerdő szállítja. Regécen nem csupán megpótolta az Önkormányzat a tűzifát, hanem azt összevágva ki is szállítja a családokhoz. Az eddig kiosztásra került tüzelő felvágásában és a családokhoz történő kiszállításában maga a polgármester is aktívan részt vett, aki a helyszíneken közvetlenül tapasztalt meg, hogy örömmel fogadták a regéciek ezt az új támogatási formát. Köszönhetően az Önkormányzat saját készletű tűzifa pótlásának, ha nem is mindenki, de a település lakóinak nagyobb hányada részesül a szociális tűzifából.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!