Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
feltaras200307_4.jpg
DSCF5210.JPG
feltaras2009II_10.jpg
zrally2005b_9.jpgA Regéci Vár hírei : Az ötödik nap krónikája
Beküldte bakos Beküldve 2012.07.26. 16:32:19 (812 olvas)
Elérkeztünk az ásatás első hetének végéhez. A mai napon délig volt tervezve a munka, ám az időjárás, mely ezen a héten nem igazán fogadott a kegyeibe, ismét keresztülhúzta terveinket, így a még csak fél napra számított munkaidőt is le kellett rövidítenünk az újabb eső miatt.
Csapataink így is szépen haladtak előre a számukra kijelölt frontvonalakon, a rossz idő és a rövid munkaidő ellenére ismét tekintélyes mennyiségű reneszánsz kőfaragványt és tárgyi leletanyagot felszínre hozva.

Az első hét végeztével köszönetünket és nagyrabecsülésünket kell ismét kifejeznünk a résztvevőknek.
Mindenekelőtt meg kell említenünk a Mészáros Attila tanár úr által vezetett ráckevei gimnazista főerők lelkes és szorgalmas csapatát, akik újfent oroszlánrészt vállaltak az udvart borító omladékdomb elleni végső küzdelemben.
Szintén ki kell emelnünk a regéci munkások és diákok csapatának dicséretre méltó munkáját. Nagy örömünkre szolgált, hogy a regéci csapat Erdősi Márk személyében újabb szorgalmas munkatárssal erősödött.

A gyömrői diákok munkája is hasznosnak bizonyult, akik nemcsak a várban végzett terepi munkából, de a leletek mosásából is kivették részüket.
Ez úton fejezzük ki köszönetünket azon régészhallgatóknak (Rákóczi Gergely, Havasy Orsi, Soós Rita), akik szakmai gyakorlat keretében végeztek kitűnő munkát a várban.
Külön köszönet illeti Vilmányi Kis Zoltán ásatási munkásunk tevékenységét, aki idén is vállalta makói otthonától Regécig tartó hosszú utat, „csak” azért, hogy szakértő munkájával ismét elősegítse a vár feltárását.
Munkánkat természetesen az ásatás első hetében sem végezhettük volna el a regéci önkormányzat mindenre kiterjedő segítsége és Juhász Marianna erőt adó finomabbnál finomabb főztjei nélkül. Köszönet érte!

Giber Mihály – Simon Zoltán

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!