Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
fm2001ft_12.jpg
18.JPG
2006.08.23. Feltárás 04.jpg
Falunap 2007_22.jpgA Regéci Vár hírei : A hetedik nap krónikája
Beküldte bakos Beküldve 2012.07.26. 16:42:59 (730 olvas)

Mai napon a már megszokott helyszíneken, az előző nap bemutatott csapattal haladt tovább rendületlenül a munka. Továbbra is biztató mértékben fogyatkozik az udvaron lévő omladékdomb, így ha az égiek is kegyesek lesznek hozzánk, és megfelelő lesz az időjárás, az ásatás végére valóban sikerülhet megtisztítani a várudvart. Mindeközben a nyugati palotaszárny udvari fala már több, mint 3 méter hosszan követhető.
A nap kiemelkedő leletei között kell megemlítenünk a nyugati palotaszárny homlokzata előtt nagy számban előkerült 17. századi mázas padlótégla-töredékeket. Egyébként a konyhai kutatóárokban a középkori, míg az udvaron a kora újkori leletanyag (mázas kályhacsempe-töredékek, mázas és mázatlan kerámia, fémek, stb.) gyarapodását könyvelhettük el.

Giber Mihály – Simon Zoltán

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!