Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
falunap2008_35.jpg.jpg
falunap2008_83.jpg.jpg
IMG_0013.JPG
DSCF3940.JPG



A Regéci Vár hírei : A nyolcadik nap krónikája
Beküldte bakos Beküldve 2012.07.26. 16:45:17 (716 olvas)

Ma reggel erőinket összevonva frontális támadást indítottunk a nyugati palotaszárny falának az omladék alóli felszabadítása érdekében. Erőfeszítéseinket siker koronázta. Munkaidő végére már a palotaszárny déli végére utaló falsarok részlete is mutatkozott az omladék még meglévő része mögött, azon a szakaszon, ahol Magyar Levi és Nagy Zsolti vezetésével a regéciekből, hejceiekből és fonyiakból álló koalíciós erők küzdöttek. Ettől északra Bahama és Steiner Karcsi vezette regéci különítmény nemhogy megtisztította a palotaszárny falait, de az itt talált ajtót is kiszabadították az omladék alól.
Szenzációs, de egyben súlyos leleteknek is minősültek azok a hatalmas, csaknem teljesen ép, valaha valószínűleg a most megtalált ajtóhoz tartozó reneszánsz keretkövek, melyeket a palota fala elé fektetve találtunk meg, azaz nem a palota falának ledőlésekor, hanem még korábban kerülhettek a fal elé az udvarra, szabályos rendben elhelyezve. A keretköveket végül nem kis erőfeszítés árán, de sikerült elszállítani. Mázas padlótégla gyűjteményünk is szép számmal gyarapodott a mai napon is az ugyanezen a területen folyó kutatásból.
A kutatóárkokban is folytatódott az előrehaladás, illetve a mélyülés. A konyhai árokban Csoltkó Mesi és Molnár Gergő már szédítő mélységekben járnak. Munkájuk eredményeképpen ismét sok késő középkori kerámia és nagy számú állatcsont került elő a rétegekből, de a nyugati várfal belső oldalát is szépen letisztították.

Giber Mihály – Simon Zoltán

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!