Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF6033.JPG
falunap2005_9.jpg
DSCF6614.JPG
telapo06_22.jpgA Regéci Vár hírei : A tizenkettedik nap krónikája (augusztus 14. kedd)
Beküldte bakos Beküldve 2012.08.14. 13:43:00 (490 olvas)

Kedden folytattuk az omladékdomb maradékának bontását. Mind innen, mind az ideiglenes lépcső melletti területről továbbra igen gazdag leletanyaggal távozhattunk a nap végén. Ugyancsak folytattuk tisztító munkákat.
Közben a nyugati palotaszárny déli végén lévő helyiség ajtaján bejutva, az ajtó közvetlen déli szomszédságában egy nyugat felé induló hevederív indítását találtuk meg. A hevederív mélyebben van az udvar szintjénél. Ez azt mutatja, hogy a helyiség, amelynek feltárását épp csak megkezdtük, egykor boltozatos pince volt és az udvar felé nyíló széles ajtó ebbe a pincébe vezetett. A jelek szerint a hevederív alatt utóbb falat építettek, így itt két helyiséggel kell számolnunk. Viszont az is látszik, hogy a helyiségek feltárását idén biztosan nem tudjuk majd befejezni, hiszen az egykori pincét akár több méter vastagon takarhatja az omladék. Ennek kitermelésére ezen az utolsó héten nincs lehetőség, ezért célunk az, hogy a helyiséget az udvar szintjéig tisztítjuk meg az ajtó és a nyugati várfal közti területen.
Az este folyamán a régésztábor résztvevői számára Gál-Mlakár Viktor, Makoldi Miklós és Ringer István régész urak tartottak igen érdekes előadásokat saját kutatásaikról. Így volt módunk megismerkedni Szádvár, a tokaji vár és a sárospataki ágyúöntő műhely kutatási eredményeivel. Az előadások után a régészeti konferenciákról jól ismert hangulatú kötetlen beszélgetéssel folytatódott az este…

Giber Mihály – Simon Zoltán

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!