Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF5720.JPG
39.jpg
DSCF0030.JPG
IMG_0298.JPGHírek : Rákóczi várak egymás közt
Beküldte bakos Beküldve 2012.11.19. 19:38:35 (1087 olvas)


A közelmúltban Regécen és a regéci várban látta vendégül Regéc község a sárospataki vár vezetését és dolgozói karát. Volt már hasonló vendéglátás mindkét oldal részéről, aminek eredménye képen jó kapcsolatok alakultak ki a két vár „vezetése” között. Minden bizonnyal normálisnak mondható, hogy a várak között gyümölcsöző kapcsolatok alakulnak ki, még abban az esetben is, ha fennmaradásuk és helyreállításuk között gyakorlatilag évszázadnyi a különbség. Van viszont egy igen jelentős, sok mindenen átívelő kapocs e két vár között. A Rákóczi-család. Akárcsak a sárospataki vár, a regéci is igen nagymértékben köthető a jeles családhoz. Mindkét vár egykoron uradalmi központ volt, így a sok évtizedes Rákóczi birtoklás alatt a hozzájuk tartozó nagyméretű birtokokkal testvéruradalmai voltak egymásnak. Remélhetően a várak közötti újkori jó kapcsolat mindkét műemlék javára szolgál, hiszen ennek már van hagyománya, ha az néhány száz évvel korábbi is. Regécen a vendégeket Kormos István polgármester és Giber Mihály régész kalauzolta, akik bemutatták a vár több részén a közelmúltban elkészült nagyszabású helyreállítás eredményeit.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!