Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
Falazas0805_04.jpg
kztura2003_24.jpg
DSCF4442.JPG
Zuzmara_10.jpgHírek a faluról : Félévszázados múlt
Beküldte bakos Beküldve 2006.07.24. 8:42:21 (862 olvas)1956-ban, az augusztus első vasárnapjára eső búcsú alkalmával szentelték fel a Görög Katolikus Templomot Regécen. Idén, augusztus 6-án lesz a Görögkatolikus Búcsú, mely egyben a templom
50. évfordulójának ünnepe is.

Regéc lakosságát az 1900-as évek derekán már római katolikus és görög katolikus emberek alkották, nagyjából fele-fele arányban. Ebben az időben a település lakói szinte kivétel nélkül hívő katolikus emberek voltak és a község lélekszáma háromszor nagyobb volt a mainál. Így egyrészről kicsinek bizonyult az akkor már 50 éve álló Római Katolikus Templom, másrészről a görög katolikus hívek is szerették volna hitük szerint gyakorolni vallásukat saját templomukban.
Ennek a törekvésnek eredménye képen 1954-be elkezdték a Görög Katolikus Templom építését, melyet két évvel később felszenteltek.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!