Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSC_0364.JPG
falukepek_majus_014.jpg
majalis2005_4.jpg
2006.08.05. Falunap 084.jpgHírek : Téli Húsvét Regécen
Beküldte bakos Beküldve 2013.03.29. 12:23:34 (638 olvas)

Különleges hangulatú a nagypéntek Regécen. Majdhogynem olyan érzete támad az embernek, mintha a karácsonyi ünnepekre készülődne, hiszen az egész nagyhét alatt szinte mindennap folyamatosan szakadó hó ezt az érzetet kelti. Regécen az eredeti téli időszak alatt is volt folyamatosan hó, de a „különleges” március hónapban több esett, mint az egész tél folyamán. Nagypénteken folyamatosan havazik, így újításként Regécen most nem kölnivel fognak locsolkodni a húsvétkor, hanem hógolyóból csurgatott hólével. Nagy a bizonytalanság a településen, mert a nagy hóban vélhetően felakad a nyuszi, így csak a rénszarvasnak kell szólni a szállítandó tojások ügyében.

Sajnálattal kell tudatnunk, hogy a rendkívüli télies időjárás miatt első ízben nem nyit ki Regéc Vára húsvétkor. Nem csupán a napjainkban keletkezett hó az okozója a szomorú döntésnek, hanem az elmúlt hetekben tomboló hóviharok okozta igen jelentős hótorlaszok is komoly akadályt jelentenek még a gyalogos közlekedésben is a várhoz vezető út magasabban fekvő, szűkebb szakaszain. E területek megtisztítására akkor kerülhet sor, amikor végre valóban megszűnik a szinte mindennapos havazás. Regéc Község Önkormányzata nagyon reméli, hogy az április első hétvégéjén már valóban mód nyílik a vár kinyitására, hiszen ez a település érdeke is. Addig viszont minden érdeklődő megértését kéri az üzemeltető.

Képek (az első 24 db)

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!