Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF1632.JPG
Dscf6682.jpg
32.jpg
fm2001ft_59.jpgA Regéci Vár hírei : Tavaszig zárva a vár
Beküldte bakos Beküldve 2014.01.8. 9:58:42 (752 olvas)

Néhány év már csak szervezett formában látogatható Regéc Vára. Regécen az idegenforgalmi szezon majdhogynem a teljes évet átöleli, de a téli időszakban bezár a műemlék. Regéc Község Önkormányzata még ekkor is két hétre biztosítja a vár látogathatóságát az úgynevezett téli iskolai szünet ideje alatt. Ebben a két hétben ugyan szolgáltatások nélkül, de teljesen szabadon és belépődíj nélkül lehet belépni Regéc Várába. Ezen időszakon már túl vagyunk, így ismét bezárt a vár, ami a tervek szerint legközelebb március 15-én nyit ki. Az idegenforgalmi előszezon kezdésével szinte egy időben igen nagy volumenű helyreállítások, fejlesztések is indulnak Regéc Várában az idén. A több százmilliós beruházásnak köszönhetően teljes helyreállítást kap az északi torony –öregtorony-, a vár legkorábbi építménye. A torony környezetében jelentős falfelújítással együtt járó szabadtéri kiállítóterek létesülnek. Rendezvénytér létrehozása fog megvalósulni a műemlék keleti oldalán húzódó egykori védmű, a várárok területén. Új, komfortos és tágasabb többfunkciós épület épül a vár bejáratánál található jelenlegi faszerkezetű fogadóépület helyére. Mivel jelentős beruházásról van szó, így a tervezett munkálatok csaknem átölelik az egész évet. Ennek megfelelően érinteni fogják az idegenforgalmi főszezont is. Mindezek ellenére Regéc Község Önkormányzata semmi képen sem szeretné a műemlék egészének látogathatóságát korlátozni a beruházás ideje alatt. Azzal viszont számolni szükséges, hogy az aktuálisan kivitelezés alatt álló egyes kisebb területei a várnak lezárásra kerülhetnek. Ezt mind a látogatók biztonsága, mind a munkálatok zavartalan végzése megköveteli. Mivel a beruházás a nagykiterjedésű vár északi részét érinti majd, így a műemlék egyéb területei zavartalanul látogathatóak lesznek.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!