Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF1882.JPG
IMG_0412.JPG
pa230067.jpg
mikulas2006_03.jpgA Regéci Vár hírei : Véget ért az idei Régésztábor
Beküldte bakos Beküldve 2014.08.9. 11:49:33 (712 olvas)

Háromhetes volt az erre az évre tervezett régészeti feltárás Regéc Várában, ami a már tizenhat éve szokásos Régésztábor keretei között valósult meg. Idén is sok középiskolás és egyetemista diák érkezett Regécre tanáraikkal, azzal a szándékkal, hogy részt vegyen a műemlék kutatási munkálataiban. Regéc önkormányzatának dolgozói, a diákmunkaprogramban alkalmazott helyi fiatalok és a vár iránt évek óta elkötelezett önkéntesek szintén aktív részesei voltak az ásatásnak. Némileg eltért az eredeti ásatási tervtől a kutatás, hiszen a tervezett feltárási területek helyett az idén kezdődő nagyszabású állagmegóvó és helyreállító beruházásokkal érintett részei a várnak adták a sürgősebb feladatokat. Ennek okán az egykori kápolnában, a keleti oldalon található kisbástyánál és a délkeleti bástyában zajlott az idei ásatás. Bizony nagy kihívás volt ez a feladat, hiszen a kemény fizikai munka mellett hol a hőség, hol pedig a hírtelen felhőszakadás tesztelte az ásatás résztvevőinek tűrőképességét. Mindezek ellenére elmondható, hogy mindenki tisztességgel helyt állt. Regéc Község Önkormányzata ezúton is köszönetét fejezi ki az elszánt és nagyon fontos munkáért a Mészáros Attila tanár úr vezette ráckevei Ady Endre Gimnázium diákjainak, a Melegh Szabolcs tanár úr vezette budapesti Széchenyi Gimnázium tanulóinak, Búth Marcsi és Polyák Teó régésztan hallgatóknak, Kovács és Molnár Gergelynek, Vilmányi Zoltánnak, Zsuga Zsoltnak és csapatának, a diákmunka programban résztvevő helyi diákoknak: Bercinek, Márknak, Mikinek, illetve az önkormányzat ásatásban profi dolgozóinak: Bahamának, Karcsinak, Janinak. Az ásatást vezető Simon Zoltán régész úrnak kiemelten fejezi ki köszönetét a község vezetése, abban a reményben, hogy a jövő évben hasonló módon folytatása lesz a 16 éve megkezdett Régésztábornak.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!