Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF0040.JPG
Gy?mr?iek Reg?cen (20).jpg
2005.12.26. Reg_c 027.jpg
falunap2004_4.jpgA Regéci Vár hírei : Maradt még némi törmelék a falazás előtt
Beküldte bakos Beküldve 2014.08.27. 16:28:17 (605 olvas)


A közelmúltban lezajlott Régésztábor keretein belül végzett jelentős feltárási munka mellett is maradt még jó néhány köbméter törmelék és kő a délkeleti bástyában. Azon részén Regéc Várának, ahol rövid időn belül komoly falazási munkálatok kezdődnek. Egy hét áll rendelkezésére a Simon Zoltán régész vezette regéci csapatnak, hogy teljesítse a célkitűzést, és kőtől, ásatási sittől megtakarítva, a menetközben előkerülő rejtélyeket megfejtve biztosítsa az érintett terület átadását, hogy azon elindulhasson a tervezett kivitelezés. Amennyiben az időjárás nem görget akadályt a munka elvégzése elé, úgy jó esély van arra, hogy régészetileg rendezett lesz a délkeleti, illetve a kisbástya területe a falazások kezdetére.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!