Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
falunap2009_64.jpg
pa230047.jpg
DSCF1709.JPG
2006.08.15. Feltárás 005.jpgHírek a faluról : Csaknem negyedévszázad egy polgármesterrel
Beküldte bakos Beküldve 2014.11.3. 6:40:12 (532 olvas)

Az önkormányzatiság kezdete óta, 1990-től nem volt akkora változás Regéc község élén, mint amilyen az idei helyhatósági választáson történt. Nem csak a képviselők száma csökkent, de első ízben változott a polgármester személye is. Minden ciklusban cserélődtek valamelyest az önkormányzati képviselők, de a polgármester személye huszonnégy éven keresztül nem változott. Kormos Istvánt csaknem negyed évszázada választotta a község polgármesternek, majd öt cikluson keresztül újra választották a településvezetőt. Bizonyára nem véletlenül, hiszen többek között az előrelátó gondolkodásmódjáról és humanizmusáról ismert segítőkész településvezető alkotó tevékenységét még kritikusai sem tudták figyelmen kívül hagyni. Bizony, ha indult volna az idei választásokon, elképzelhető, hogy hatodszorra is polgármesternek választják. Számos értéket hozott létre Regécen az elmúlt 24 év alatt, de talán legjelentősebb eredményének tekinthető Regéc Várának megmentése. A vár 1999-ben megkezdett feltárása, majd az ezt követő állagvédelmek, kisebb helyreállítások, aztán 2012-től a nagyobb beruházások aligha jöhettek volna létre a polgármester „várépítő”, akadályt nem ismerő munkássága nélkül. Megannyi erőfeszítésnek köszönhető, hogy az idén már félmilliárdos turisztikai fejlesztés veszi kezdetét a várban és a településen. Ezúttal már nem jelöltette magát Kormos István a polgármesteri tisztségre, de ennek ellenére továbbra is kötődik Regéchez. Így minden bizonnyal a jövőben sem lesz számára közömbös az a település, amelynek csaknem negyedévszázadon keresztül a polgármestere volt.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!