Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Testvér településeink

DVD

Megjelent és kapható egy különleges, a regéci várról szóló DVD, mely megvásárolható Regécen az Önkormányzatnál, a várban, illetve utánvéttel is megrendelhető.
A lemez 1300 Ft-ba kerül.

Ajánlj minket!

Statisztika


idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Információk

Ajánlott képernyő felbontás:
minimum 1024x768. Legalizáljon - Libre Office-al

msandor, regec, regéc, var, varrom, várrom, vár, feltaras, feltárás, regesz, régész, bokály, bokaly, majalis, majális, mogyoroska, hejce, haromhuta, háromhuta, falunap, bucsu, búcsú, templom, katolikus, onkormanyzat, önkormányzat, part.maps@msandor.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
regec_kepeslap_201103.png
bastyaepites2003_19.jpg
falunap2009_67.jpg
kirandulas_2007_35.jpgA Regéci Vár hírei : Helyreállítás és ásatás után
Beküldte bakos Beküldve 2006.09.4. 8:37:56 (866 olvas)Regéc Várában véget értek a 2006-ra tervezett kutatási és helyreállítási munkálatok. Mindenképp sikeres időszakot hagyunk magunk mögött, még akkor is amikor tudjuk szinte végeláthatatlan a fontos és még fontosabb munkák sora, amellyel a műemlék megmentését, helyreállítását szeretnénk elérni. Az év első felében jelentős helyreállítás történt a palotaszárnyban, miközben régészeti feltárás is zajlott a várudvar területén négy héten keresztül.
Augusztusban további három héten keresztül folytatódott a várudvar és a palotaszárny ásatása.

Amennyiben minden körülmény kedvezően alakul, akkor még az ősz folyamán rendezésre kerül a várárok, amely sok tíz köbméternyi ásatási törmeléket tartalmaz. Ha ez így lesz, akkor a várhoz vezető út egyes szakaszai újabb felújítást kapnak.
Az idén sokan dolgoztak azon, hogy Regéc Vára minél inkább szebbé és maradandóvá váljon, ezért Regéc Község Önkormányzata köszönetét fejezi ki mindazoknak akik a műemlék megmentéséért, helyreállításáért 2006-ban is tettek. Így Simon Zoltán régész úrnak, a feltárás irányítójának, önkormányzatunk dolgozóinak, a feltárásokon résztvevő lelkes diákoknak, Zuga Zsolt történész úrnak az MTV munkatársának, Móga Sándor tervező úrnak, a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak, az Állami Műemlékhelyreállítási és Restaurálási Központnak.
Bízunk benne, hogy ilyen összefogással 2007-ben is jelentős előrelépéseket érhetünk el Regéc Várának ügyében.

Bakos Ferenc

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!