A második nap

Dátum 2009.07.23. 6:49:34 | Téma: A Regéci Vár hírei

Folytatódik a regéci vár régészeti kutatása. A „Felsővárban” nyitott kutatóárokban még mindig nem került elő a várfal – a remény fogy, de még mindig nem halt meg! Folytatjuk.
A „Középső vár” konyhájában nyitott kutatóárokban előrehaladtunk, de még csak most értük el a régészetileg értéklehető rétegek tetejét. Holnap már többet fogunk tudni. A nyugati szárny előtti gödör feltárása is folytatódott, innen - irgalmatlanul sok kő mellett - csak néhány kályhacsempe, egy bokály és egy apró reneszánsz kőfaragvány került elő. Mindamellett a gödör körvonalai kezdenek kirajzolódni. Hogy mindez mi volt – remélem, hamarosan megtudjuk.
Nyitottunk egy új árkot is abban a szobában, ahol tavaly a csontvázak előkerültek. Hátha – remélem, nem – további csontvázak is előkerülnek. Itt még nincs eredmény.
Az udvaron tovább haladtunk dél felé. Annyi kiderült, hogy a tavaly oly sok bonyodalmat okozó homokréteg a keleti szárny déli vége előtt, semmiképpen sem lehet természetes. Talán építeni akartak valamit, közvetlenül a vár pusztulása előtt (ehhez kellett volna a homok), de végül arra már nem került sor, a homok viszont ottmaradt.
Remélem, holnap izgalmasabb eseményekről tudósíthatom a Kedves Olvasót!

Simon Zoltán


Ez a hír Regéc honlapja -tól jött
https://www.regec.hu

A sztori URL -je :
https://www.regec.hu/article.php?storyid=217