A harmadik nap krónikája.

Dátum 2009.07.23. 6:51:09 | Téma: A Regéci Vár hírei

Gyászos egy nap volt a mai, jóformán semmit sem találtunk. A „Felsővári” árokban – annak ellenére, hogy vagy másfél métert mélyítettünk – nem találtuk meg a nyugati várfalat, az alighanem végképp kidőlt. Az árokban a pusztulás után lecsúszott talajrétegből csak némi kevert leletanyagot gyűjthettünk. A reményt mégsem adnánk fel teljesen, az árok alján lévő köves, habarcsos felület talán mégis a nyugati fal része lehetett. Biztosat akkor mondhatnánk, ha a kutatóárok bővítésére lehetőségünk lenne.
A „Középső várban” valamivel több szerencsénk volt – viszonylag. A konyhai árokban előkerült a teljesen lepusztult nyugati várfal belső síkja, más azonban még nem. Itt is nagyon kevés lelet volt. A csontvázas szobában nyitott árkunkban rétegenként haladunk lefelé, itt sincs sok eredmény – egyelőre. Az valószínű, hogy újabb holttestek nem fognak előkerülni.
A nyugati szárny előtti gödröt átvágó árkunkból nem került elő semmi, csak kő. (Kőbánya-alsó). Őszintén sajnálom azokat az egyetemistákat, akik, balsorsuk miatt, éppen ezt a területet fogták ki. De kétségen kívül hősiesen harcolnak.
Az udvaron ugyan tovább haladtunk dél felé, de ebben sem volt sok köszönet. Most már egészen biztos, hogy a homokréteg nem természetes, hiszen alatta omladék van. Ebből újkori kerámia és egy ablakkeret egy része került elő.

Simon Zoltán – Giber Mihály


Ez a hír Regéc honlapja -tól jött
https://www.regec.hu

A sztori URL -je :
https://www.regec.hu/article.php?storyid=218