Az ötödik nap krónikája

Dátum 2012.07.26. 16:32:19 | Téma: A Regéci Vár hírei
Elérkeztünk az ásatás első hetének végéhez. A mai napon délig volt tervezve a munka, ám az időjárás, mely ezen a héten nem igazán fogadott a kegyeibe, ismét keresztülhúzta terveinket, így a még csak fél napra számított munkaidőt is le kellett rövidítenünk az újabb eső miatt.
Csapataink így is szépen haladtak előre a számukra kijelölt frontvonalakon, a rossz idő és a rövid munkaidő ellenére ismét tekintélyes mennyiségű reneszánsz kőfaragványt és tárgyi leletanyagot felszínre hozva.

Az első hét végeztével köszönetünket és nagyrabecsülésünket kell ismét kifejeznünk a résztvevőknek.
Mindenekelőtt meg kell említenünk a Mészáros Attila tanár úr által vezetett ráckevei gimnazista főerők lelkes és szorgalmas csapatát, akik újfent oroszlánrészt vállaltak az udvart borító omladékdomb elleni végső küzdelemben.
Szintén ki kell emelnünk a regéci munkások és diákok csapatának dicséretre méltó munkáját. Nagy örömünkre szolgált, hogy a regéci csapat Erdősi Márk személyében újabb szorgalmas munkatárssal erősödött.
A gyömrői diákok munkája is hasznosnak bizonyult, akik nemcsak a várban végzett terepi munkából, de a leletek mosásából is kivették részüket.
Ez úton fejezzük ki köszönetünket azon régészhallgatóknak (Rákóczi Gergely, Havasy Orsi, Soós Rita), akik szakmai gyakorlat keretében végeztek kitűnő munkát a várban.
Külön köszönet illeti Vilmányi Kis Zoltán ásatási munkásunk tevékenységét, aki idén is vállalta makói otthonától Regécig tartó hosszú utat, „csak” azért, hogy szakértő munkájával ismét elősegítse a vár feltárását.
Munkánkat természetesen az ásatás első hetében sem végezhettük volna el a regéci önkormányzat mindenre kiterjedő segítsége és Juhász Marianna erőt adó finomabbnál finomabb főztjei nélkül. Köszönet érte!

Giber Mihály – Simon ZoltánEz a hír Regéc honlapja -tól jött
https://www.regec.hu

A sztori URL -je :
https://www.regec.hu/article.php?storyid=394