Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
majalis2005_30.jpg
DSCF9196.JPG
tisztelges_2007_03.jpg
falunap2004_7.jpg

Fontos információk


Belépõk: Diák, nyugdíjas 800 ft, Felnõtt 1100 ft.
A diák, nyugdíjas csoportos jegy 700, a felnőtt csoportos jegy 1000 Ft.. Csoportos jegy 15 főtől váltható.
A megváltott belépőjegyek a megváltás napján jogosítanak belépésre.
Regéc Várában várbüfé és ajándékbolt üzemel.


Belépõk a látogatóközpontba: Diák, nyugdíjas 300 ft, Felnõtt 500 ft.

Infóvonal: +36-30-110-9963, +36-46-423-015 és tel/fax: 46/387-533 e-mail: var@regec.huA vár megközelítése Regécrõl két útvonalon lehetséges:
  • a község alsó részén, gyalogtúra útvonalon, aminek hossza 2400 méter
  • illetve gépkocsival is megközelíthetõ, Regéc Háromhuta irányába esõ végén, melynek hossza 2500 méter.

Mind két útvonalat információs táblák jelzik a településen.


/ Kattints a térképre, ha nagyban szeretnéd megtekinteni. /

Regéc térképe


Beküldte bakos Beküldve 2021.07.25. 19:14:44 (18 olvas)

A Regéci Várban folyó fejlesztés utolsó eleme az oda vezető út egy jelentős szakaszának felújítása. Az érintett útszakaszra önmagában is ráfér a javítás, de a bő egy éve tartó fejlesztés is jelentősen megkoptatta az utat, aminek járófelülete a felújítás eredménye képen stabilizációs és kiegyenlítő javítást kap. A felújítási munka 2021. július 26-án veszi kezdetét és vélhetően 3-4 nap alatt készülhet el. Ezen időszak alatt gépjárművel csak az úgynevezett erdőszéli parkolóig lehet majd közlekedni. E ponttól a várig a munkálatok ideje alatt kizárólag gyalogosan lehet eljutni, de ez esetben is számolni kell az útközben dolgozó munkagépekkel. Regéc Község Önkormányzata az esetleges kényelmetlenségek miatt kéri és köszöni a várba ezen időszak alatt látogatók szíves megértését.


Beküldte bakos Beküldve 2021.07.23. 20:49:21 (38 olvas)

Regéc Község Önkormányzata az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, „Castle to castle” című projektben újjáépítette a Regéci Vár keleti palotáját, a Reneszánsz Palotát.
A nagyszabású fejlesztés ünnepélyes átadására 2021. július 31-én, 12:00 órakor kerül sor.
Az átadó rendezvény programja:
11:30 – 12:00 Tárogató játék fogadja a vendégeket Dani Attila és Veress Zoltán előadásában
12:00 – 13:00 Megnyitó és köszöntő beszédek
• dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
• dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője,
• Bakos Ferenc, Regéc polgármestere
• dr. Virág Zsolt projektvezető (Magyar Kastélyprogram Nkft.), művészettörténész

Közben: Pelsőczy László színművész és művészbarátai - váravató emlékműsor
13:00 – 13:10 az egyházak képviselői megáldják az új épületet
13:10 – 14:10 ünnepi műsor
• Bodrog Néptáncegyüttes előadása,
• Kuruc Hagyományőrző Egyesület Rákóczifalváról,
• Patria Music régizene együttes Kassáról,
Az átadott épület és a kiállítás megtekintése.
14:10-től hagyományőrző és szórakoztató műsor a várban
• Solymász bemutató,
• a Patria Music koncertje,
• a Vaga Banda gólyalábas vándormutatványosok bemutatója,
• Rézeleje Fanfárosok rezesbanda koncertje


Beküldte bakos Beküldve 2021.07.22. 20:07:10 (41 olvas)


Hamarosan, 2021. július 31-én átadásra és megnyitásra kerül az elmúlt bő egy év alatt újjáépített Reneszánsz Palota. Az ünnepélyes átadáshoz nélkülözhetetlen előkészületek már javában folynak. A rendezvény előtti két utolsó nap viszont olyan feladatok elvégzésére kell, hogy sor kerüljön, melyek elvégzése miatt elkerülhetetlen a várudvar, és ezáltal az alsóvár július 29. és július 31. között történő lezárása.
Tisztelt Látogatóink! Nagy sajnálattal hozok ilyen döntést, de ezúttal nincs egyéb alternatíva az adott feladatok biztonságos és alapos elvégzésére. Mint az ismeretes, Regéc Község Önkormányzata sem a most véget érő nagyszabású fejlesztés, sem a 2015-ben elvégzett szintén jelentős beruházás alkalmával nem zárta le a várat látogatói elől. Minden esetben ragaszkodtam azon elképzelésemhez, hogy ha az garantált biztonságot jelentő módon megvalósítható - járjon az akármilyen nagy munkával - a látogatók előtt nem lehet zárva a vár kapuja. Ezúttal is nyitva marad a kapu, bár a vár nagyjából fele az említett napokon – július 31-én az ünnepélyes átadásig - nem lesz látogatható. Természetesen a belépőjegy árakat e napokon a látogathatósághoz csökkentjük. A vár átadási rendezvénye kapcsán a településen található Látogatóközpont július 30-án, 31-én, illetve augusztus 1-én zárva tart. Ezen intézkedéshez kérem tisztelt látogatóink megértését, mely megértés reményeim szerint viszonzásra lel az újjászületett palota nyújtotta új élményben.
Bakos Ferenc polgármester


Beküldte bakos Beküldve 2021.07.21. 20:36:29 (18 olvas)Sikerrel pályázott Regéc Község Önkormányzata a Magyar Falu Program „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021” című, MFP-UHK/2021 kódszámú pályázati kiírásra. A település a várhoz vezető út korszerűsítésére nyújtotta be pályázatát, aminek sikeres elnyerésével a fejlesztésre kijelölt út jelentős mértékben megújul. Az érintett községi tulajdonú út önmagában a vár miatt is kiemelt jelentőségű, de a település önkormányzata a közeljövőben egyéb nagyszabású, turisztikai és gasztronómiai szolgáltatást nyújtó, munkahelyeket teremtő, jövedelmet termelő fejlesztést is tervez végrehajtani az út által érintett területen, így többszörösen pozitív hozadékot jelent az elnyert 39 824 660 forint támogatás. Regéc Község Önkormányzata köszönetét fejezi ki a döntéshozóknak, és Dr. Hörcsik Richárdnak, a térség országgyűlési képviselőjének, aki kezdettől fogva támogatta a fejlesztési elképzelést.


Beküldte bakos Beküldve 2021.07.18. 18:29:29 (28 olvas)

Az elmúlt évben a Magyar Falu Program „Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés – 2020” című, MFP-KKE/2020 kódszámú pályázati kiírására benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően Regéc Község Önkormányzata új gépek beszerzését tudta lebonyolítani az idei tavasz végén, nyár elején. Az elnyer 14,8 millió forint támogatás segítségével kommunális feladatok elvégést szolgáló traktor, az erőgéphez csatlakoztató különböző, a közterület gondozást lehetővé tévő eszközök beszerzése valósulhatott meg. A beszerzett eszközök nagy segítséget jelentenek a jövőben a település közterületeinek még alaposabb, igényesebb gondozásában, ugyanakkor jelentősen hozzájárulnak Regéc vendégbarát turisztikai vállalásainak, feladatainak hatékonyabb végzéséhez. Regéc Község Önkormányzata megköszöni a támogatást, amelyet követően újabb pályázatokat nyújtott be a Magyar Falu Program idei kiírásaira.


Beküldte bakos Beküldve 2021.07.2. 18:09:42 (41 olvas)


A jogszabályi előírásokban megfogalmazott 5,5 millió beoltott személy elérésével lehetővé váló enyhítéseknek köszönhetően Regéc Várában és a várhoz kapcsolódó Látogatóközpontban 2021. július 3-tól megszűnnek a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások. Ennek értelmében a jelölt időponttól nem kötelező maszkot viselni, illetve a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is korlátozás nélkül látogathatják a várat és a Látogatóközpontot.


Beküldte bakos Beküldve 2021.06.29. 19:06:48 (43 olvas)


Történelmi kiállítóház lesz abból az egykori parasztházból, amit a község néhány éve vásárolt a település egyik központi részén. A várban zajló fejlesztés részeként az épület külső és belső átalakításával új turisztikai egységgel gazdagszik Regéc. A felújítás során akadálymentesítésre kerülő épület energetikai fejlesztésen is átesik, fűtéskorszerűsítés és hőszigetelés formájában. Az SKHU Interreg VA – Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Castle to Castle projekt és a TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése program támogatásával mintegy hatvanmillió forint értékű fejlesztést hajt végre a teljes egészében megújuló épületen Regéc Község Önkormányzata.


Beküldte bakos Beküldve 2021.06.10. 20:01:32 (180 olvas)A nagy lendülettel folyó, lassan a vége felé járó Reneszánsz Palota újjáépítése már-már sejtett valamit abból, amit egykoron jelentett a Regéci Vár. Igaz, hogy a palota csak az egyik épületegyüttese a várnak, de viszont egyebek mellett a méretei miatt is rendkívül meghatározó területe II. Rákóczi Ferenc Fejedelem gyermekkori lakóhelyének. Napjainkban több egyéb munka között a belső terek fényforrásainak felszerelése, üzembe helyezése és tesztelése folyik. Az egy éve folyó fejlesztésnek köszönhetően 335 év óta első alkalommal ezekben a napokban világították meg fények a palota helyiségeit. A próbaüzem alá vont lámpatestek ugyan már nem gyertya, vagy fáklya fényét vetítik az ősi falakra, de mégis nagyszerű hangulatot teremtenek az újjáépülő palota csaknem kész helyiségeiben. Bár még van munka bőségesen, de mégis minden adott ahhoz, hogy a terveknek megfelelően július végén átadásra kerüljön a csaknem három és fél évszázada romjaiba borult, jelen fejlesztés alkalmával a pincétől a tetőig újjászülető Reneszánsz Palota.


Beküldte bakos Beküldve 2021.05.20. 9:35:50 (189 olvas)A pünkösdi hétvégén, szombattól pünkösdhétfőig a Regéci Várba ellátogatók a várlátogatás mellett az első alkalommal megrendezésre kerülő termelői kézműves vásárba is belecsöppennek. Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megtartandó vásár olyan termékeket vonultat fel, melyeket maguk a készítő kézművesek ajánlanak a vásárt meglátogató közönség figyelmébe. A teljesség igénye nélkül a pünkösdi várbéli vásáron megjelenek népi bútorfestő, vesszőből fonott tárgyakat készítő, méztermelő, nemezkészítő, csontfaragó kézművesek termékei. A vásár csupa olyan szép és igényes kézműves portékát kínál, melyek egykoron a vár mindennapi életnek szerves részei voltak, ezáltal a helyszín kifejezetten autentikusnak tekinthető.


Beküldte bakos Beküldve 2021.05.10. 20:25:21 (158 olvas)

Újabb helyszínnel bővül a jelenleg zajló fejlesztési program Regécen. Az Interreg VA – Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával Regéc Község Önkormányzata, mint beruházó a várbéli Reneszánsz Palota újjáépítése mellett két másik, a településen található helyszín fejlesztését is elvégzi. A Castle to Castle című projekt részeként történelmi park létrehozását valósítja meg az önkormányzat, aminek munkálatai rövid időn belül elkezdődnek. A község egyik központi részén található negyedhektáros zöldterületet a település már megvásárolta és megkezdte a fejlesztés előkészítését. Rövid időn belül a másik községi helyszín, a történelmi bemutató ház kialakítása is kezdetét veszi a leendő park szomszédságában. Mindeközben a várban gőzerővel folyik a munka annak érdekében, hogy a nagyszabású fejlesztés a nyáron teljes egészében elkészüljön.


(1) 2 3 4 ... 69 »