Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
zrally2005b_8.jpg
CtoC_(38).jpg
feltaras200605_08.jpg
07.11_(4).jpg

Fontos információk


Belépõk: Diák, nyugdíjas 600 ft, Felnõtt 800 ft.
A diák, nyugdíjas csoportos jegy 500, a felnőtt csoportos jegy 700 Ft.. Csoportos jegy 15 főtől váltható.
A megváltott belépőjegyek a megváltás napján jogosítanak belépésre.
Regéc Várában várbüfé és ajándékbolt üzemel.


Belépõk a látogatóközpontba: Diák, nyugdíjas 300 ft, Felnõtt 500 ft.

Infóvonal: +36-30-708-9148, +36-46-423-015 és tel/fax: 46/387-533 e-mail: var@regec.huA vár megközelítése Regécrõl két útvonalon lehetséges:
  • a község alsó részén, gyalogtúra útvonalon, aminek hossza 2400 méter
  • illetve gépkocsival is megközelíthetõ, Regéc Háromhuta irányába esõ végén, melynek hossza 2500 méter.

Mind két útvonalat információs táblák jelzik a településen.


/ Kattints a térképre, ha nagyban szeretnéd megtekinteni. /

Regéc térképe


Beküldte bakos Beküldve 2021.02.10. 18:05:07 (102 olvas)

860


Nem a legideálisabbak az időjárási körülmények mostanság a tetőfedéshez, különösképpen igaz ez hatszáz méter fölött Regéc Várában. Ennek ellenére, amikor az elemek azt lehetővé teszik, folyik az újjáépülő Reneszánsz Palota tetőszerkezetének cserepelése. A palota több helyiségében zajlanak munkák a téli időszak alatt is, ahol a kivitelező emberei több technikai megoldást is alkalmaznak a belső terek fűtésére. Ahogy az ideiglenes kémények füstölögnek a palotán, abból is látható, hogy e korai szakaszában már kezd „élni” az épület.
Természetes végleges kémény is kerül a palotára, így egyes helyiségek hagyományos fűtésére is nyílhat majd lehetőség. Az újjászülető palota helyiségeibe kiállítási és bemutató berendezési tárgyak kerülnek, melyek beszerzése már javában folyik. A termek berendezései akként kerülnek beszerzésre és majd elhelyezésre, hogy azok a helyiségek egykori használatát és funkcióját mutassák be a betérő látogatónak. Ugyanakkor lesznek olyan helyiségek is, melyek a berendezési tervek szerint különlegességekkel lepik meg a vár vendégeit.


Beküldte bakos Beküldve 2021.01.16. 15:07:47 (58 olvas)


Ahogyan azt tervezte a Kivitelező, január első napjaiban elkezdte, avagy idén folytatja a Reneszánsz Palota újjáépítésének munkáit Regéc Várában. Időközben kézzelfoghatóan is tél lett Regécen, ami újabb kreatív megoldások alkalmazását követeli meg a fejlesztés lebonyolítóitól. Hóban és szélben is dolgoznak a hatszáz méter magasan elhelyezkedő vár palotaépületének kivitelezésén, ahol elkészült a Páterek háza tetőszerkezete is. Javában dolgoznak a bádogosok, megkezdődött a belső terek vakolása. Dolgoznak az elektromos szakemberek, készülnek az egyedi lámpatartók. Folyamatosan, helyben készülnek a kőkeretek, amiket szinte azonnal helyükre is illesztenek a mesterek. Sajnos a vár nem lehet nyitva a járványügyi előírások miatt, de ennek ellenére egyre több látogató érkezik Regécre a téli időszakban. Hóval borított minden, de a várhoz ellátogatók számából azt gondolhatnánk, hogy tavasz van, vagy ősz. Az érzékelhetően nagy érdeklődésre számot tartó fejlesztés a tavasz második felére készül el.


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.31. 19:26:55 (74 olvas)Regéc Várában a 2020. évet jelentősen meghatározta az a nagyszabású beruházás, ami az év áprilisában vette kezdetét. Nincs még ugyan kész a megkezdett munka, de az év végére igen jelentősen megváltozott a vár arculata. A Reneszánsz Palota újjáépítése 2021 januárjában folytatódik, mely beruházást a tervek szerint továbbiak követhetnek. Regéc község továbbra is kimagaslóan fontosnak tartja a nagy múltú vár korrekt, ugyanakkor határozott fejlesztését. A település Önkormányzata ezúton is megköszöni a 2020 esztendőben végzett alkotó munkáját minden közreműködőnek. Boldog Új Évet!


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.24. 7:21:29 (46 olvas)MEGHITT, ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET, EGÉSZSÉGBEN ÉS SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN REGÉC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.21. 19:57:48 (75 olvas)

Ahogy az a kivitelezési ütemtervben szerepelt, december 18-án befejeződött a kivitelezés a várban, legalábbis a 2020. évre vonatkozóan. A mintegy háromnegyed éve folyó nagyszabású fejlesztés viszont még közel sincs kész, így az a menetközben módosított ütemterv szerint 2021 januárjának elején folytatódik. Számos, előre nem látható hátráltató tényező merült fel a kivitelezés során az idén, melyek összessége azt eredményezte, hogy az év végére tervezett befejezés igencsak átcsúszik a 2021. évre. A beruházás keretein belül végzett, az érintett területek több pontját érintő régészeti kutatás a vártnál tovább tartott, de a Kisbástya alapjainak, pontosabban az egykori alapok helyeinek megtalálása is jelentős többletmunkát és időt vett igénybe. Ugyanakkor a hegytetőn olykor-olykor szeszélyes időjárás is rendelt el számos esetben kényszerszünetet azzal, hogy a beruházást kiszolgáló daru a szél miatt leállni kényszerült. Az évet végigkísérő járvány is okozott némi átszervezést. Több esetben volt szükség az aktuális tényeknek, ismereteknek megfelelően módosítani a terv műszaki megoldásainak egyes részleteit. Mindezeken azonban már túl van a palotaszárny újjáépítése, és bár a tetőcserép még a földön van, de az épület mostanra impozáns méreteivel, a beépített 1100 köbméter kőmennyiséggel szerkezetkész állapotba került. A fejlesztés január 4-én folytatódik, ami egyaránt tartalmaz külső, és egyre több belső munkát is. Amikorra mindezek elkészülnek már tavasz lesz, így a fejlesztés elkészültére fordítható módosított befejezési határidő 2021 májusa. Ezen fejlesztéshez kapcsolódó elemek, mint a településen kialakítandó bemutató ház, vagy a várhoz vezető út egyes szakaszainak felújítása szintén ekkorra készül el.


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.16. 19:00:19 (72 olvas)
Akár borral is meg lehetne tölteni azt a nagyméretű fém tartályt, amit a várban folyó beruházás egyik elemeként szállítottak Regécre. Az inventáriumokból tudható, hogy egykoron a vár számos pincéjében összességében több száz hordót tartottak. Ugyan nem mind volt megtöltve borral, de ha tehették eleink, a vizet meghagyták az állatoknak. Pedig a most megérkezett tartály bizony vizet fog tárolni, tűzivízet. A fejlesztés biztonsági követelményeinek egyik eleme a beruházás keretében telepítendő, az esetlegesen keletkező tűz megfékezéséhez szükséges oltóvíz tárolását szolgáló tartály. Az ötvenezer liter víz tárolására alkalmas „hordócska” a várárok területén kerül telepítésre, majd feltöltésre. Ez már a második víztározó lesz a várban 2015-óta, így lassan annyi víz lesz fenn, hogy talán még több száz méteres vízi csúszdát, vagy vízesést is ki lehet a jövőben alakítani a várhegyen. Esetleg marad a borral feltöltés. Természetesen ez csak vicc, de még lehet komoly…


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.14. 17:23:16 (72 olvas)

847
Regéc Község Önkormányzata sikerrel nyújtott be pályázatot a Magyar Falu Program kiírására. A pozitív döntésnek köszönhetően a programban a „Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés” pályázati kiírásán nyert el a település 14.8 millió forint támogatást, mely támogatás a döntést követően rövid időn belül meg is érkezett a település számlájára. Az elnyert támogatásból kommunális feladatok ellátásához szükséges gépek beszerzését hajtja végre a település, Az így beszerzett gépek nagy segítséget jelentenek majd Regéc még rendezettebbé, még takarosabbá tételében.


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.14. 15:22:35 (70 olvas)


Emléklappal és ajándékcsomaggal köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Kundrát Józsefet Regéc Község Önkormányzata nevében a település polgármestere a közelmúltban. Bakos Ferenc a jeles nap alkalmából átadta az ünnepeltnek a Kormány üdvözletét és miniszterelnök úr által aláírt emléklapot, ami egy plusz havi jubileumi nyugdíjjal érkezett. A polgármester fejet hajtva a nagyon szép kort elért Józsi bácsi előtt köszöntőéjében elmondta, hogy nagy öröm és megtiszteltetés egy ilyen sokat látott, sok mindent megélt ember köszöntése. Igazán jó érzés, hogy Regéc is büszkélkedhet 90 éves polgárával. Külön nagy öröm, hogy bár Kundrát Józsi bácsi is panaszolja már nem éppen húsz éves kori egészségügyi állapotát, de azért egyéb más házkörüli munka mellett akár a tűzifa hasogatásból is kiveszi a részét 90 évesen.


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.4. 17:52:28 (70 olvas)

845Kiváló minőségű ivóvizet fogyaszthat az, aki Regécen kinyitja a vízcsapot, ugyanis a település önálló vízbázissal rendelkezi, ami nem más, mint a község közelében lévő forrás. A víz kiváló minőségű, de különösen az utóbbi évek nyári időszakában egyre inkább problémát jelent, hogy az ellátó forrás nem ad annyi ivóvizet, amennyire a településnek szüksége lenne. A szükséges fejlesztés jelentősen meghaladja a település lehetőségeit, ezért a község Önkormányzata a térség országgyűlési képviselőjéhez Dr. Hörcsik Richárdhoz, majd az Ő támogatása mellett a Kormányhoz fordult segítségért. Eredménye lett a kérelemnek, ugyanis a Kormány határozatával 40 millió forint rendkívüli támogatást biztosított a település számára, annak érdekében, hogy a vízellátási gondok megszüntetését eredményező jövőbeni fejlesztés előkészítését elvégeztesse. Az előkészítő munka a szükséges ivóvízpótlására irányuló fejlesztés által érintett terület környezeti hatásvizsgálatát, geodéziai felmérését, illetve mindezek alapján a vízpótlást biztosító közműrendszer megtervezését jelenti. Ez a munka gőzerővel folyik, a jövő év első hónapjaiban kész lesz. Az ivóvízfejlesztés-előkészítés által készített részletes dokumentáció alapján következhet az úgynevezett második szakasz, azaz a megvalósításhoz szükséges forrás elnyerése.


Beküldte bakos Beküldve 2020.11.5. 14:46:08 (102 olvas)

844

Rally futamot rendeznek a közelgő hétvégén Abaújban és Zemplénben. Regécet 2020. november 7-én, szombaton érinti az autóverseny, ami idén is a már megszokott rendben zajlik, ezúttal is gyorsasági szakaszként használva a település majdnem teljes belterületét. A rally futam következményeként e napon lezárásra kerül a gyorsasági versenyszakasz, azaz a Fony – Regéc - Óhuta útszakasz. Az egész napos útzár következményeként november 7-én Regéc Vára zárva tart. A településen lévő Látogatóközpont viszont nyitva lesz, ahol vegyesbolt és presszó is található.
Fotó: Zemplén Rally, 2003. október 24.


(1) 2 3 4 ... 68 »