Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF0050.JPG
DSCF5039.JPG
IMG_0052.JPG
falunap_6.jpgA Regéci Vár hírei : A tizenkettedik nap
Beküldte bakos Beküldve 2008.08.13. 7:12:09 (733 olvas)


Folytattuk a munkát a nyugati szárny északi nagy pincéjében. Csak kő, por és gyökerek. A pince hatalmas, csaknem 100 négyzetméter alapterületű, belmagassága valószínűleg 4 m körül lesz. Gerendás mennyezete volt. A boltozatos pincében is haladtunk kelet felé. Sok szeg, egy újabb vas ágyúgolyó, vassulyom, számszeríj nyílhegyek, néhány vegyes mázas kályhacsempe, több, döntően mázas kerámia került elő.
A lépcsőházban lassacskán haladunk dél felé, nincs említésre méltó leletanyag. A lépcsőház előtti udvarszakaszon is folyik a munka, de itt csak kevés lelet volt (döntően használati kerámiák.
Elkezdtük a keleti szárny északi vége előtt az udvaron található, de az utóbbi években teljesen eltömődött titokzatos, boltozott pincécske kitisztítását. Körülbelül 3x4 m-es, dongaboltozatú térről van szó, melybe a jelek szerint csak felülről, a boltozatba vágott lyukon át lehetett leereszkedni. Talán tömlöc volt. Egyelőre csak kövek és a turisták mérhetetlen mennyiségű szemete került belőle elő. A szemétmennyiség elkeserítő és undorító. Kár, hogy nem látják azok, akik idedobálták.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!