Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF1652.JPG
DSCF3188.JPG
DSCF2945.JPG
DSCF4194.JPGA Regéci Vár hírei : A harmadik nap krónikája.
Beküldte bakos Beküldve 2009.07.23. 6:51:09 (675 olvas)
A Regéci Vár hírei

Gyászos egy nap volt a mai, jóformán semmit sem találtunk. A „Felsővári” árokban – annak ellenére, hogy vagy másfél métert mélyítettünk – nem találtuk meg a nyugati várfalat, az alighanem végképp kidőlt. Az árokban a pusztulás után lecsúszott talajrétegből csak némi kevert leletanyagot gyűjthettünk. A reményt mégsem adnánk fel teljesen, az árok alján lévő köves, habarcsos felület talán mégis a nyugati fal része lehetett. Biztosat akkor mondhatnánk, ha a kutatóárok bővítésére lehetőségünk lenne.
A „Középső várban” valamivel több szerencsénk volt – viszonylag. A konyhai árokban előkerült a teljesen lepusztult nyugati várfal belső síkja, más azonban még nem. Itt is nagyon kevés lelet volt. A csontvázas szobában nyitott árkunkban rétegenként haladunk lefelé, itt sincs sok eredmény – egyelőre. Az valószínű, hogy újabb holttestek nem fognak előkerülni.
A nyugati szárny előtti gödröt átvágó árkunkból nem került elő semmi, csak kő. (Kőbánya-alsó). Őszintén sajnálom azokat az egyetemistákat, akik, balsorsuk miatt, éppen ezt a területet fogták ki. De kétségen kívül hősiesen harcolnak.
Az udvaron ugyan tovább haladtunk dél felé, de ebben sem volt sok köszönet. Most már egészen biztos, hogy a homokréteg nem természetes, hiszen alatta omladék van. Ebből újkori kerámia és egy ablakkeret egy része került elő.

Simon Zoltán – Giber Mihály

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!