Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
tisztelges_2007_03.jpg
Dscf6065.jpg
DSCF5823.JPG
DSCF5320.JPGHírek : Egy mozgalmas hétvége Gyömrőn
Beküldte bakos Beküldve 2011.02.21. 18:59:18 (769 olvas)


Újabb eseménnyel gazdagodott a Regéc község és Gyömrő város között két éve fennálló testvértelepülési kapcsolat. Gyömrő várossá avatásának tízedik, jubileumi évfordulója alkalmából megrendezett eseménysorozat nyitó rendezvénye zajlott az elmúlt hétvégén, ahol Regéc mellett a város másik testvértelepülése, a felvidéki Csallóközcsütörtök is részt vett. A Gyömrőn megtartott kétnapos rendezvény első napjának fő programja a települések közötti agyaggalamb lövészet volt, ahol Regéc csapata dobogós, bronzérmes helyezést ért el. Egyéniben Márkus László szintén bronzérmes helyen végzett, annak ellenére, hogy ő csupán csak kiszerette volna próbálni a lövészetet, de közben lepontozták. Szombat volt a második nap, amikor is a településeknek egy-egy levágott disznót kellett szétszedni, abból meghatározott ételeket készíteni. Ez is bronzérmesre sikeredett. Az viszont vitathatatlan tény, hogy Regéc csapatának frissen sült tepertőjét ették a legtöbben. Bár a reggeli kezdés igen akadozva indult, de ennek ellenére saját csapatunk végezte el a feladatott a leghamarabb, miközben kifogástalan orjalevest, sült vért, hurkát-kolbászt, sült húst készített. A hazai pálinka és forralt bor –merthogy ez is zsűrizett tétel volt- egyértelműen vezető pontokat hozott a csapatnak.

Még ha kicsit fárasztó is volt, nagyszerű rendezvény kerekedett a három településes találkozóból. Minden bizonnyal ismét sok-sok ember érdeklődését sikerült felkelteni Regéc iránt, ami nem csak a település jó hírét öregbiti, de remélhetőleg várható annak hozadéka is. Regécnek és Gyömrőnek a testvértelepülési kapcsolatok égisze alatt lesz még további közös rendezvénye ez év folyamán, ahol regéciek és gyömrőiek további jó kapcsolatokat alakíthatnak ki, vagy a már meglévőket tovább ápolhatják.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!