Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF3939.JPG
200902_10.jpg
fm2001ft_71.jpg
DSCF2782.JPGHírek : Téli Húsvét Regécen
Beküldte bakos Beküldve 2013.03.29. 12:23:34 (697 olvas)

Különleges hangulatú a nagypéntek Regécen. Majdhogynem olyan érzete támad az embernek, mintha a karácsonyi ünnepekre készülődne, hiszen az egész nagyhét alatt szinte mindennap folyamatosan szakadó hó ezt az érzetet kelti. Regécen az eredeti téli időszak alatt is volt folyamatosan hó, de a „különleges” március hónapban több esett, mint az egész tél folyamán. Nagypénteken folyamatosan havazik, így újításként Regécen most nem kölnivel fognak locsolkodni a húsvétkor, hanem hógolyóból csurgatott hólével. Nagy a bizonytalanság a településen, mert a nagy hóban vélhetően felakad a nyuszi, így csak a rénszarvasnak kell szólni a szállítandó tojások ügyében.

Sajnálattal kell tudatnunk, hogy a rendkívüli télies időjárás miatt első ízben nem nyit ki Regéc Vára húsvétkor. Nem csupán a napjainkban keletkezett hó az okozója a szomorú döntésnek, hanem az elmúlt hetekben tomboló hóviharok okozta igen jelentős hótorlaszok is komoly akadályt jelentenek még a gyalogos közlekedésben is a várhoz vezető út magasabban fekvő, szűkebb szakaszain. E területek megtisztítására akkor kerülhet sor, amikor végre valóban megszűnik a szinte mindennapos havazás. Regéc Község Önkormányzata nagyon reméli, hogy az április első hétvégéjén már valóban mód nyílik a vár kinyitására, hiszen ez a település érdeke is. Addig viszont minden érdeklődő megértését kéri az üzemeltető.

Képek (az első 24 db)

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!