Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
regecabalinthegyrol2005.jpg
DSCF3937.JPG
2006.03.30. Tó 011.jpg
CtoC_(134).JPGA Regéci Vár hírei : Emelkednek a falak, halad a beruházás
Beküldte bakos Beküldve 2015.05.10. 11:07:51 (2578 olvas)

Kihívásokkal teli, de látványos az előrehaladás abban a turisztikai beruházásban, melyet Regéc község hajt végre Regéc Várában és a községben. A mintegy félmilliárd összértékű fejlesztés pályázati támogatás segítségével valósul meg ebben az évben. Több esetben is számot adtunk már róla, hogy a várban teljes helyreállításra kerül az öregtorony, mely ennek következtében négyszintes kiállító területté alakul. Minden bizonnyal a várban zajló fejlesztés minden tekintetben legkiemelkedőbb területe az öregtorony, azzal együtt is, hogy nem csupán a jelentős méretekkel rendelkező épület újul meg, hanem annak környezete is számottevő helyreállításon esik át. Az így megújuló terület szabadtéri kiállítótér lesz belső udvarral, nyitott helyiségekkel. Az északi bástyán eddig is elérhető területe a várnak a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben már a palotaszárnyon keresztül is látogatható lesz, ahol hamarosan megépülnek az e célt szolgáló járószintek. Már épül a látogatók fogadását, kiszolgálását méltóképpen ellátni képes épület is a vár bejáratánál. A várárokba tervezett rendezvénytér a beruházás utolsó üteme lesz. Regéc Vára a beruházási időszakban is folyamatosan látogatható!

Szintén jól halad a községben a Látogatóközpont építése is, ahol helyet kap a II. Rákóczi Ferenc fejedelem gyermekkorával kapcsolatos kiállítás, ami témájában érinti a teljes Rákóczi családot is. Itt kerül kialakításra egy háromdimenziós vetítőterem, melyben a látogatók számára megtekinthető lesz a vár több korszakát élményszerűen bemutató animációs film. Mindkét kiállítási helyszínen számos érdekességet tárnak a látogatók elé az interaktív kiállítások, de mindezek mellett megtekinthetőek lesznek azok a restaurált leletek is, melyek a vár tizenhat éve zajló régészeti kutatása során kerültek elő. Regéc község, sőt a környékbeli települések jövőjét is pozitívan befolyásolni képes beruházás az ősz derekára készül el. Regéc Vára a beruházási időszakban is folyamatosan látogatható!

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!