Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Galéria

Regéc Várának Látogatóközpontja

* Állandó kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyermekkoráról
* Multimédiás élményelemek, várból származó leletek
* Regéc Várát bemutató 3D animációs film
* Időszaki kiállítás
* Kilátótorony
* Presszó
* Ajándékbolt
* Mini ABC

Cím: 3893 Regéc Fő út 42.

Testvér településeink

idokep.hu
Felhőkép FelhőképHőtérkép Hőtérkép Forrás: idokep.hu

Statisztika


msandor, regéc, várrom, vár, feltárás, régész, bokály, majális, mogyoróska, hejce, háromhuta, falunap, búcsú, templom, katolikus, önkormányzat, part.maps@regec.hu
Pillanatképek mindennapjainkból...
DSCF4289.JPG
DSCF8306.JPG
DSCF4271.JPG
DSCF3834.JPGBeküldte bakos Beküldve 2021.05.10. 20:25:21 (47 olvas)

Újabb helyszínnel bővül a jelenleg zajló fejlesztési program Regécen. Az Interreg VA – Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával Regéc Község Önkormányzata, mint beruházó a várbéli Reneszánsz Palota újjáépítése mellett két másik, a településen található helyszín fejlesztését is elvégzi. A Castle to Castle című projekt részeként történelmi park létrehozását valósítja meg az önkormányzat, aminek munkálatai rövid időn belül elkezdődnek. A község egyik központi részén található negyedhektáros zöldterületet a település már megvásárolta és megkezdte a fejlesztés előkészítését. Rövid időn belül a másik községi helyszín, a történelmi bemutató ház kialakítása is kezdetét veszi a leendő park szomszédságában. Mindeközben a várban gőzerővel folyik a munka annak érdekében, hogy a nagyszabású fejlesztés a nyáron teljes egészében elkészüljön.


Beküldte bakos Beküldve 2021.04.15. 17:16:31 (52 olvas)

Az idén is benyújtotta pályázatát Regéc Község Önkormányzata a Belügyminisztérium „Családi Portaprogram – Szociális földprogram” (CSPP-SZOC-FP-21) elnevezésű pályázati kiírására. A sikerrel elnyert 1.211.000 forint támogatást az Önkormányzat a programhoz csatlakozott családoknak természetbeni támogatás formájában adja át. A programban résztvevő családok választása alapján baromfit, nevelésük elindításához tápot, zöldségvetőmagokat, virágmagokat és gyümölcsfa csemetét biztosít az érintetteknek a település önkormányzata az elnyert támogatásból. Az öngondoskodás erősítését, támogatását szolgáló programban már meg is kapták a csirkéket és a nevelőtápot a családok, rövid időn belül érkezik a vetőmag és a gyümölcsfa csemete is. Ez utóbbiakra Regécen még van idő, ugyanis az utóbbi időszakban minden héten van egy-két havas nap a településen és környékén.
Hasonló pályázatot több esetben nyújtott már be az elmúlt években Regéc Község Önkormányzata, melyek túlnyomó többségben sikerrel nyertek el támogatást. A település önkormányzata többszörösen is sikeresnek ítéli meg a pályázat nyújtotta támogatási lehetőséget, mert azon túl, hogy jó helyre érkeznek a program támogatásai, oly módon segítik azok a támogatottakat, hogy erősítik és elmélyítik az öngondoskodás fontosságát.


Beküldte bakos Beküldve 2020.12.14. 17:23:16 (121 olvas)

847
Regéc Község Önkormányzata sikerrel nyújtott be pályázatot a Magyar Falu Program kiírására. A pozitív döntésnek köszönhetően a programban a „Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés” pályázati kiírásán nyert el a település 14.8 millió forint támogatást, mely támogatás a döntést követően rövid időn belül meg is érkezett a település számlájára. Az elnyert támogatásból kommunális feladatok ellátásához szükséges gépek beszerzését hajtja végre a település, Az így beszerzett gépek nagy segítséget jelentenek majd Regéc még rendezettebbé, még takarosabbá tételében.


Beküldte bakos Beküldve 2020.11.5. 14:46:08 (142 olvas)

844

Rally futamot rendeznek a közelgő hétvégén Abaújban és Zemplénben. Regécet 2020. november 7-én, szombaton érinti az autóverseny, ami idén is a már megszokott rendben zajlik, ezúttal is gyorsasági szakaszként használva a település majdnem teljes belterületét. A rally futam következményeként e napon lezárásra kerül a gyorsasági versenyszakasz, azaz a Fony – Regéc - Óhuta útszakasz. Az egész napos útzár következményeként november 7-én Regéc Vára zárva tart. A településen lévő Látogatóközpont viszont nyitva lesz, ahol vegyesbolt és presszó is található.
Fotó: Zemplén Rally, 2003. október 24.


Beküldte bakos Beküldve 2020.10.19. 12:11:08 (131 olvas)

Örömteli a hír, miszerint felújítási munka veszi kezdetét a 3716. sz. országos közút Erdőhorváti és Óhuta települések közötti szakaszán. A Magyar Közút NZrt. sátoraljaújhelyi mérnöksége által kiadott tájékoztatás szerint a jelölt útszakaszon burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. A kivitelezés várható időtartama 2020. október 20. és 2020. október 27. között, munkanapokon, 08:00 – 16:00 óra között. A munkálatok jellege miatt a fenti időszakban az érintett szakasz teljes szélességében lezárásra kerül.
Egyéb forrásból szerzett információk szerint 2021 tavaszán a Regéc – Óhuta útszakaszon valósul meg burkolatfelújítás.


Beküldte bakos Beküldve 2020.10.9. 17:46:51 (115 olvas)

843Regéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ülésezik 2020. október 12-én, hétfőn délután 14 órakor a Községházán.
Az ülés javasolt napirendje:
1. Polgármesteri tájékoztatás az előző képviselő-testületi ülés óta történt eseményekről, megtett intézkedésekről
2. Az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló 2/2020. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításának megtárgyalása
3. A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásának megtárgyalása
4. Regéczke Kereskedelmi, Mező–és Erdőgazdálkodási Szociális Szövetkezet támogatásának megtárgyalása
5. A Helyi Esélyegyenlőségi Program és Intézkedési Terv felülvizsgálata
6. Szociális ügy megtárgyalása
7. Egyéb indítványok, bejelentések, javaslatok, tájékoztatások


Beküldte bakos Beküldve 2020.09.26. 9:55:28 (107 olvas)

841Regéc Vára önmagában is sokszínű élményt nyújt minden látogató számára, ugyanis a nagy múltra visszatekintő műemlék egyre jobban kitárulkozik, értelmezhetővé válik azoknak a fejlesztéseknek köszönhetően, melyek 1999-óta zajlanak az ősi falak között. Napjainkban is folyik egy nagyszabású fejlesztés a várban, melynek eredménye képen újjáépül a Reneszánsz Palota. Az építészeti fejlesztések mellett egyéb szolgáltatások is megjelentek a várban, melyek a ma élő ember számára szinte már nélkülözhetetlenek. A várat üzemeltető Regéc Község Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a várra nézve nagy odafigyeléssel, de hasznosítsa azokat a lehetőségeket is, amelyek a várba érkező látogatók, az itt élők számára, vagy a térségben üdülők, kirándulók részére biztosítják korunk mindennapjainak részét képező technikai vívmányokat. E szemlélet eredménye, hogy a várnak köszönhetően tisztességes mobil térerőt tud biztosítani két éve több szolgáltató, illetve az is, hogy a várban megtalálható, és azon keresztül a környező településeken is elérhető egy jobb internet szolgáltatás. A várban jelenleg folyó beruházást végző Gramalpin 2007 Kft. támogatásával újabb digitális elemmel bővült Regéc Vára által biztosított szolgáltatás. Az Időkép.hu időjárás-előrejelző internetes portál két frissen telepített kamerájának élő és rögzített képeit tekintheti meg szabadon minden érdeklődő. A kamerák az Öregtorony tetejéről élőben csodálható egyedi körpanoráma keleti és nyugati részletéből közvetítenek egy-egy képet, így a kameraképeket böngésző az ég jelenségei mellett rálát Abaúj tájaira és Zemplén hegyeire is.


Beküldte bakos Beküldve 2020.08.18. 12:15:11 (178 olvas)

840

Abaúji Étkek Fesztiválja néven gasztronómiai program kerül megrendezésre Regéc Várában 2020. augusztus 22-én. Az Abaúj-Értékeinek Megőrzéséért Egyesület, Regéc Község Önkormányzata és Mogyoróska Község Önkormányzata közös szervezésében megvalósuló rendezvény fő célkitűzése, hogy az előre bejelentkezett csapatok a helyszínen valamilyen tájjellegű ételt készítsenek, ez által is népszerűsítve és megőrizve a főként Abaújra jellemző gasztronómiát. A nap eseményei délelőtt 10 órakor kezdődnek Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő megnyitójával. Ezt követően veszi kezdetét a tájjellegű ételek elkészítése, amit az Agyagbanda zenéje kísér 14 óráig, majd Gagyi Oszkár cigányzenekara szórakoztatja a résztvevőket 18 óráig. Regéc Várában az egész évet átölelő nagyméretű fejlesztés zajlik, de ez sem akadálya annak, hogy Regéc Község Önkormányzata folyamatosan biztosítsa az egyre népszerűbb vár látogathatóságát, vagy akár különböző programokat rendezzen az ősi falak alatt.


Beküldte bakos Beküldve 2020.07.18. 13:46:19 (171 olvas)

839Regécre látogatott július 17-én Dr. Nagy István agrárminiszter. A minisztert a kíséretében lévő Szentkirályi Alexandra kormányszóvívővel és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselővel együtt a település polgármestere Bakos Ferenc fogadta a Látogatóközpontban. A miniszter Regécen is kifejtette, hogy a helyi termékek előállítása és piacra juttatása, a helyi értékek ápolása, fejlesztése mindenki érdeke. A várba látogatva beszélt a miniszter a hazai turizmus fontosságáról, és örömmel tapasztalta, hogy a regéci vár egyre nagyobb vonzást jelent, egyre keresettebb turisztikai célpont, egyre szélesebb körben. A polgármester tájékoztatta a minisztert a jelenleg folyó fejlesztésről és egyben szót ejtett a vár múltjáról, jelenéről. Bár a várban még jó ideig zajlik a jelenlegi fejlesztés, de a polgármester már egy következő fejlesztési ütem erőteljesen körvonalazódó elképzeléseiről is bemutatta a miniszternek.


Beküldte bakos Beküldve 2020.03.8. 12:27:37 (230 olvas)

Regéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ülésezik 2020. március 10-én, kedden délután 14:00 órától a Községházán.
Javasolt napirendi pontok:
1. Tájékoztatás az előző képviselő-testületi ülés óta történt eseményekről, megtett intézkedésekről
2. Az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről szóló 1/2019. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításának megtárgyalása
3. A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal által folytatott célvizsgálattal kapcsolatos feladatok megtárgyalása
4. A Fonyi Szociális Intézményi Társulás Társulási Megállapodása módosításának megtárgyalása
5. A Fonyi Szociális Intézményi Társulás Munkamegosztási Megállapodása elfogadásának megtárgyalása
6. Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020. keretében megvalósítandó, SKHU/1601/1.1/206. azonosító számú pályázattal kapcsolatos feladatok megtárgyalása
7. A „Rákóczi Emléknap” elnevezésű rendezvény megtartásának megtárgyalása
8. Egyéb indítványok, bejelentések, javaslatok, tájékoztatások


(1) 2 3 4 ... 24 »