Újra rally helyszíne lehet Regéc

Dátum 2007.09.15. 17:51:00 | Téma: Hírek

Egész biztosat nem lehet még tudni, de tényként kezelhetjük a szándékot, mely szerint ismét visszatérne az éveken át zajló őszi rally Regécre és környékre.
A bizonytalanság oka az, hogy a Nemzeti Park miként viszonyul az autóverseny megrendezéséhez.
Információink szerint e hét csütörtökén tárgyalt Jacsó Tibor főszervező a Nemzeti Park vezetésével, mely tárgyalás eredményét még nem ismerjük.
Amennyiben a Nemzeti Park munkatársai nem torpedózzák meg a rendezvényt, úgy az idei záró, és egyben mindent eldöntő futam november hónapban lenne.
Izgalmas időpont ez itt a hegyekben...
Bizonyára sokan emlékeznek még arra a bizonyos 2003. évi futamra, az nem semmi volt.
Az első versenynap reggelére váratlanul lehulló hó igencsak meglepett mindenkit, még a regécieket is. Bár a hó mennyisége nem volt jelentős, mégis jókora galibát okozott.
Futamok maradtak el, de ami megvolt, az olyan volt, amit nem minden éven láthat a rally-rajongó. Regéc végén a Görbeföld nevezetű kanyar gyakorlatilag lepróbázta a teljes mezőnyt. Szinte nem győzték a nézők visszaráncigálni az autókat az árokból, a szakadék pereméről. Nyílván a versenyzőknek nem volt olyan nagyon jó buli, de a nézőknek hatalmas élményben volt részük.
Lehet, hogy húsz fok meleg lesz novemberben, de tény, hogy az idei rally tervezett időpontjában már többször leesett a hó Regécen.
Jacsó Tibortól úgy tudjuk, hogy amennyiben megrendezésre kerül a verseny, úgy két napos lesz, és itt lesz az I. osztály, a II. osztály és a History is.
A fejleményekről folyamatosan beszámolunk.


Ez a hír Regéc honlapja -tól jött
https://www.regec.hu

A sztori URL -je :
https://www.regec.hu/article.php?storyid=127