Regéc Község Önkormányzata folytatva a hagyományokat, az idén is megtartja Falukarácsony elnevezésű ünnepi rendezvényét.

A sajátos ünnepi esemény 2021. december 18-án, szombaton 15 óra 30 perckor kerül megrendezésre a Látogatóközpontban.

A Falukarácsony a község egyik kiemelt eseménye, ami az év legszebb ünnepe alkalmából évről-évre különleges, meghitt hangulatú, valódi ünnep.

Most is, mint mindig, a Falukarácsonyra a község összes lakója hivatalos.

A karácsonyi emelkedett hangulat, az ünnephez kapcsolódó kulturális program, a közös ünnepi vacsora, az egymásra figyelés és minden család megajándékozása együttesen határozza meg az esemény meghitt jelentőségét.

Ez a rendezvény mindig jól példázza, hogy a település lakói a mindennapi gondok-bajok mellett is milyen példásan tudnak együtt ünnepelni, egymásnak örülni, akárcsak egy jó nagy terebélyes család.

Regéc Község Önkormányzata ezúton is Boldog, Békés Karácsonyt kíván a falu minden lakójának, a községhez bármi módon kötődőknek és mindenki másnak.

„Megnyíltak már az egek. Harmatoznak fellegek. Az ég eljövendőt ítél, eljött már az üdvözítő. Betlehembe született. Érkezett, érkezett. Hol volt Szűz Mária, hogy glóriát mondjunk. Az istálló mellett vígan dúdolgassunk. Ő is fújja, és énekli, hogy a fia megszületett, alle alleluia József és Mária.”/Részlet a regéci betlehemes játékból/